недеља, 15. новембар 2015.

Kallos maske za kosu - Moje iskustvo


U ovom postu vam kuckam o dvema maskama. Levo na slici je Multivitamin a desno Keratin. Multivitamin je već stari poznanik dok sam Keratin prvi put probala. Testiranju je došao kraj pa ajde da vam saopštim svoje utiske o njima.


Znaju već i ptice na grani da su Kalos maske veoma hvaljene. Pogotovu Keratin. Ali, ja ću vam reći o njima nešto malo drugačije i pre svega najiskrenije mišljenje. 
Generalo, moje mišljenje je da one nisu savršene maske za kosu. Nisu savršene, ali nisu ni za bacanje. Jednostavno nisam osetila neku ogromnu promenu posle prvog pranja, a ni posle desetog...  
E sad, postoji mogućnost da meni kosa nije skroz uništena te se ne vidi razlika sa maskom i bez nje.

Kažu da ih treba nanositi posle pranja, na kosu prosušenu peškirom i držati po 20 minuta.
Ja ću vam navesti sve načine kako sam ih koristila.

 -nanosila sam posle pranja na kosu prosušenu peškirom i držala, kao i sve druge maske po 5-10 minuta jer nisam mogla izdržati 20 minuta.

-nanosila sam je na suvu kosu. Uzela bih šaku proizvoda i nanela po većem delu kose, osim na temenu tj. korenu kose. Zatim bih je uvila u peškir i tako prespavala. Naravno ujutru bih je normalno oprala.

-nanosila bih je na suvu kosu i tako držala u toku kupanja. Tek na kraju bih je isprala, ali ne baš detaljno kako bih je blago pomešala sa šamponom. Zatim oprala običnim šamponom.

Poslednji primer koji sam vam navela mi je bio najdelotvorniji. Kada bih tako uradila kosa mi je izgledala najlepše. Verovatno jer sam je mešala sa šamponom i tako je nanela čak i po temenu. Posle tog načina nanošenja kosa bi mi bila od temena do vrhova kao svila, mekana i sjajna. Mada je moguće da je to zbog šampona sa kokosovim uljem, koji koristim.

Moja omiljena maska za kosu je Le petit marseillais sa šea mlekom i medom. Dok sam nju koristila kosa bi mi bila uvek (znači posle svakog pranja sa njom) mekana kao svila, sjajna, obnovjena, prelepa i bez problema bih se češljala.


  Teskutra je bela i retka, obema maskama. Za razliku od drugih, ove maske se baš teško ispiraju, ni sa ruku ne mogu brzo da ih sperem. Multivitamin lepše miriše. Keratin mirše kao neki muški parfem i ne toliko intenzivno. Multivitamin miriše na voće.
Miris se ne zadržava nakon sušenja kose.
 Proizvodjač kaže:
Maska je za suvu i oštećenju kosu. Sadrži keratin i mlečne proteine. Sadrži 1000 ml proizvoda.

Dakle ludilo je da 1 000 ml košta samo 300 dinara. Negde možete naći i po manjoj ceni. 
Kako kažu maska je za oštečenu kosu što ja i smatram da je moja. Dobro, moja je blago oštećenja. Tek ponegde gde sam je malo spržila peglom.
 Činjenica je da smo ovu moju masku problale ja, moja sestra, moja mama i moje dve drugarice, i da je situacija potupno ista kod svake. Dakle, kosa nije dovoljno meka i nema pomaka u oporavku kose.

To je to, što se tiče Keratin maske. 3 za nju i neću je kupovati više. 


Proizvodjač kaže:
'' Energetska maska za suvu, ispucalu i iskrzanu kosu sa vitaminima B3, B5, B6, C i vitaminom E. Aktivni sastojci limun ekstrata, narandže i ulje avokada daje vašoj kosi potpunu negu i oporavak. Sadržaj aktivnih sastojaka takodje štiti, hrani, hidrira, revitalizuje kosu i stimuliše njen rast.''  
 Svemoguća maska za kosu po njihovim rečima.  Opet, nisam previše oduševljena. Inače, prirodno moja kosa raste dosta brzo. Tu mi nisu potrebni proizvodi. Posle multivitamin maske mi jeste kosa izgledala zdravo i to je to. Ocena za nju je četiri na skali od jedan do pet. Sasvim solidna.

Konačni utisak je da su maske solidne. Ništa specijalno. Ja tako kažem, ali to ne znači da će i kod vas sitacija biti takva. Znam mnogo njih koje obožavaju ove maske i koje su za njih savršene. Sve smo mi različite, pa su nam samim tim i kose drugačije.

Kose je najbolje negovati prirodno. Naravno, smanjiti upotrebu fena za kosu, pegli i sl. Savršen način za negu kose je opšte poznato kokosovo ulje. Ja trenutno koristim šampon sa kokosovim uljem, a uskoro ću kupiti ono u teglama za kuvanje. Mislim da mi ništa drugo neće biti potrebno.

 Moje mišljenje u moru drugih, pozitivnih i negativnih, je tu, slagali se drugi ili ne. Do sledećeg posta....
M.

4 коментара:

 1. Аутор је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 2. Apsolutno se slazem, Multivitamin maska nema nikakvu funkciju, nakon nje kao da nisam ni stavljala ista na kosu... Nema one ocekivane mekoce :(

  ОдговориИзбриши
 3. Imam veoma dugu i gustu kosu,a keratin maska mi je odlicna. Kosa mi sija nenormalno posle nje,a drzim je samo 5 min na kosi. Predobar proizvod.

  ОдговориИзбриши
 4. Imam veoma dugu i gustu kosu,a keratin maska mi je odlicna. Kosa mi sija nenormalno posle nje,a drzim je samo 5 min na kosi. Predobar proizvod.

  ОдговориИзбриши